Een woningeigenaar die door eigen onoplettendheid een te hoge hypotheekrente betaalt wordt binnen de muren van zijn bank een 'SNURKER' genoemd. Hoewel de kwalificatie 'SNURKER' niet op uw bankafschrift zal worden vermeld is het wel zeker dat er in de directiekamers hartelijk om u gelachen zal worden, de bank zal u niet wijzer maken.Hoezo DSB-bank?

Hoewel de woningprijzen de laatste jaren iets gematigd zijn kan het toch zo zijn dat de verhouding tussen de hoogte van de lening en de huidige waarde van uw woning zodanig is dat u in aanmerking zou komen voor een lager rentetarief. De mensen die dit voordeel laten liggen worden binnen de bank 'SNURKERS' genoemd.

Schuddebeurs Makelaardij houdt zich uitgebreid bezig met woning taxaties(zie onder de knop TAXATIES) waarin de jongste ontwikkeling de NWWI-taxatie. Ingewikkeld en duurder dan de oude taxatievorm maar inmiddels door bijna elke bank vereist.

Als blijkt dat u een 'SNURKER' bent betaalt u een rentepercentage van 0,2-0,4 teveel voor leningen destijds afgesloten op 125% van de executiewaarde en 0,1-0,2 teveel voorleningen destijds afgesloten op 90 of 100% van de executiewaarde.

Vanzelfsprekend wordt uw mogelijkheid op voordeel bepaald door uw bank, het type lening, en de duur ervan. Voor nadere informatie ben ik gaarne beschikbaar, telefonisch, E-mail, fax, met rooksignalen ben ik gestopt.